Potskampstraat 49

Oldenzaal

€ 785.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Op je wandelroute naar het Kalheupinkpark of het buitengebied van Oldenzaal is je deze villa vast al eens opgevallen. Dit is de hoek Potskampstraat - Kalheupinklaan. Een prominente hoek waar je zowel binnen als buiten een fenomenaal uitzicht hebt over het park en de vijver aan de overkant. Het is een schitterende omgeving om te wonen, in een straat met allerlei prachtige vrijstaande villa’s. En dat op enkele honderden meters afstand van zowel de binnenstad, als het Kalheupinkpark en het prachtige buitengebied van Oldenzaal.

Een plaatje is ook zeker deze bescheiden villa, gebouwd in 1965. Het is mooi gepositioneerd op de kavel en ietwat hoger gelegen ten opzichte van de straat. Een eigentijds ontwerp met woonlagen in split-level en het heeft alles in zich om er een moderne hedendaagse villa van te creëren.

Level: wonen
Het slingerende pad met gebakken waaltjes leidt je naar de voordeur. De hal is zoals dat hoort in een villa, indrukwekkend door de hoogte met de vide en de doorkijk naar het centrale trappenhuis. Je ervaart direct de sfeer, stijl en degelijkheid van toen. Via de rechterdeur komen we in de living, waar de erker met grote raampartij direct dat wauw-effect geeft met een fenomenale kijk over de Kalheupinklaan. Een kastenwand splitst de kamer in een zitgedeelte en een eetkeuken. De keuken is eenvoudig van uitvoering, maar let vooral weer op dat geweldige uitzicht. Hier ga je geen genoeg van krijgen.

Level: slapen
Via de trappengang komen we op level +1, waar je aan de overloop toegang hebt tot 3 slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers beschikken allemaal over vaste kasten en de badkamer is eenvoudig van uitvoering met een douche, wastafel en wasmachine aansluiting. Via een volgende trap komen we op level +2, waar de vide op de overloop zicht geeft op de hal. Op deze verdieping vind je de 4e slaapkamer en heb je toegang tot de zolderruimte. Tip: maak jij in jouw plannen al gebruik van de ruimtes boven de plafonds?

Level: storage
Terug naar de hal, waar we met een trap omlaag komen op level -1. Achter de eerste deur is er een provisiekast c.q. bijkeuken en één deur verder vind de technische ruimte. Via de deur aan het einde van de gang komen we in de garage van zo'n 29 m2. Er is een dubbele deur naar de oprit en een deur naar de achtertuin.

Buiten is het genieten
De royale tuin rondom de woning is fraai aangelegd en de hoogteverschillen geven het een unieke twist. In de achtertuin is er een royaal zonneterras en om de hoek kom je bij het zwembad (defect). De voor- en zijtuin is parkachtig aangelegd en daardoor helemaal passend in de omgeving.

Al met al is het een unieke combinatie: deze eigentijdse villa, het royale perceel rondom en de waanzinnige plek. Kortom, het heeft alles in zich om er een fantastische woonvilla anno nu van te maken.

More
Less

Facts

Bouwjaar

1965

Inhoud

640 m3

Perceel

870 m2

Tuin

147 m2
noord

Woonoppervlak

142 m2

Location

Rand centrum & buitengebied

Middelbare school

TCC Potskampstraat: in dezelfde straat

Food & drinks

Grootte Markt = 900m verderop

Basisschool

Dichtstbijzijnd: Drie-eenheidsschool

Supermarkt

Lidl, Aldi, AH en Jumbo in het centrum

OV

Halte Vos de Waelstraat: 500m lopen

Mediadesk

Timeline

 • 1965

  Woning gebouwd

  Het ontwerp is gereed, de villa op de hoek kan gebouwd worden

 • 1972

  Aanleg van de vijver

  Nu 50 jaar geleden is het #groen mooi volgroeid

 • 2011

  Kozijnen vernieuwd

  In 2011 en 2012 zijn de kozijnen vernieuwd en voorzien van HR beglazing

 • 2020

  Schilderwerk

  Het woonhuis is altijd perfect onderhouden. In 2020 is er voor het laatst geschilderd

Energie

Energielabel

F

Isolatie

dubbel glas, hr glas

Warm water

cv ketel
Nefit Topline HR combiketel
eigendom

Verwarming

cv ketel