Oude Lossersestraat 9

Oldenzaal

€ 305.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

De charme van de jaren ’30 spat er vanaf. En dat zie je direct aan de ronde boog bij de entree met glas-in-loodramen en binnen wordt je ontvangen door die fraaie granietenvloer. #Anders is bij dit huis zeker weten een kenmerk, zo is de aanbouw groter dan het oorspronkelijke woonhuis en door die hoekligging geniet je van veel vrijheid.

Dit is de hoek Oude Lossersestraat – Richtersmaatstraat, en wat zeker niet vergeten mag worden is die heerlijke tuin. Het is een grote tuin en goed op de zon gelegen. Als #extra maken we je hier blij met een grote garage voor al je hobby’s!

Jaren ‘30
Het is een woning die direct opvalt in het straatbeeld: die charmante jaren ’30 woning met bijpassende aanbouw, die toch ook iets moderns heeft. Bij de voordeur begint het, een overdekte entree en de voordeur met glas-in-lood. Kom binnen en je hebt direct het gevoel van vroeger. De paneeldeuren, het hoge plafond en uiteraard de granitovloer. We lopen door en komen in de keuken met ramen aan beide kanten. Het keukenblok is klein maar fijn en vanuit de keuken heb je een deur naar de kelder, ideaal voor de wijn en voorraad.
Slaan we in de keuken linksaf, dan komen we in de knusse woonkamer in het oude gedeelte van het woonhuis. Het is een gezellige ruimte en dat gevoel wordt versterkt door de kachel. Gaan we in de keuken rechtdoor, dan komen we in de eetkamer in de riante aanbouw. Ook hier komen de hoge plafonds terug, maar deze ruimte heeft ook iets moderns: een raam tot aan de grond nodigt je direct uit die fijne tuin in te gaan.
Niet alleen de eetkamer bevind zich in de uitbouw, maar ook een mooie grote toiletruimte en extra bijkeuken/berging met aansluiting voor het witgoed en de c.v.-ketel.

Op naar boven
Je komt boven op de overloop in het oude woonhuis en ook hier komen die sfeervolle elementen terug: paneeldeuren, plinten en de houten schrootjes. 3 kamers bevinden zich in het oude woonhuis, de kamer aan de achterkant is nu in gebruik als kledingkamer en aan de voorkant bevindt zich een prima slaapkamer. Het andere kamertje aan de voorkant is prima als bijvoorbeeld een werkkamer.
Een unieke #loopbrug met glas aan beide kanten brengt je naar het ‘torentje’ van de aanbouw. Hier bevindt zich een ruime slaapkamer en de badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet, wastafel en designradiator.

Genieten
Buiten is het gegarandeerd genieten. Een grote tuin waar je altijd wel een plekje in de zon of schaduw kunt vinden. 2 terrassen om even lekker te genieten van het buitenzijn en voor de kids zo’n fijn grasveld waar ze zich hoe dan ook kunnen uitleven.
In 2000 een groot bijgebouw in de tuin bijgebouwd: het walhalla voor de klussers onder ons, zo’n garage van maar liefst 31 m2 waar je genoeg ruimte hebt voor al je hobby’s!

Wat je verder moet weten:
• Bergruimte op de vliering van het oorspronkelijke woonhuis
• Garage in spouw opgezet en met een wastafel
• De aanbouw is geïsoleerd en het gehele woonhuis heeft dubbel glas
• Intergas HRE combiketel 2017 (huur)

More
Less

Facts

Bouwjaar

1930

Inhoud

420 m3

Perceel

375 m2

Tuin

160 m2
zuidoost

Woonoppervlak

116 m2

Location

Rand van de woonwijk #Berghuizen

Middelbare school

Pak de fiets! TCC Lyceumstraat op 5 min.

Food & drinks

Snelle hap? Cafetaria de Elsmöss

Basisschool

De Leemstee ook maar 4 min. fietsen

Supermarkt

Winkelcentrum Berghuizen met de AH

OV

Bushalte > Enschede, gewoon om de hoek!

Mediadesk

Timeline

 • 1930

  Huis gebouwd!

  -

 • 1966

  Wijk in aanbouw

  Berghuizen wordt steeds groter  

 • 1994

  Uitbouw woonhuis

  Het oorspronkelijke jaren ’30 woonhuis wordt uitgebouwd!

 • 2000

  Garage bijgebouwd

  Een oud schuurtje maakt plaats voor een mooie grote garage!

Energie

Energielabel

F

Isolatie

dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas

Warm water

c.v.-ketel

Verwarming