Oostwal 19

Oldenzaal

€ 369.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Het is een compleet plaatje, dit bijzondere woonhuis op deze bijzondere plek! Een unieke combinatie die je niet vaak ziet: hier woon je #vrijstaand, op een groot perceel, in de #binnenstad van Oldenzaal en met een #view over het Singelpark en Citadel. Een plek om verliefd op te worden. Net als deze karakteristieke woning, verhoogd gelegen ten opzichte van de straat, zoals dat vroeger was aan de Oostwal. Een bijzonder jaren ’30 woonhuis waarbij de stijl en de sfeer van toen je al tegemoetkomt zodra je voor de deur staat.

De fraaie architectuur met rode steen, donkere speklagen, knipvoeg, het trasraam met gave rondingen en de kenmerkende mansardekap. Het maakt het allemaal tot een compleet plaatje. Zo wil je wonen! En om het nog mooier te maken: vanbinnen goed bewoonbaar, maar jij kunt er nog helemaal jouw ziel en zaligheid aan geven. En of het nou een grondige verbouwing wordt of een kleine ingreep, wij weten wel zeker dat je hier jarenlang fijn kunt wonen!

Kom binnen
Een entree zoals je dat mag verwachten bij een jaren ’30 woning. Een chique overdekte entree aan de voorkant brengt je in de lange rechte hal met links en rechts de vertrekken en aan het einde de deur naar de achtertuin.
Gelijk links is er een slaapkamer met vaste kasten en vanwaar je een mooi uitzicht hebt op het vroegere ‘Citadel’. Lopen we iets verder de hal in hebben links eerst een ruime kelder, waar je die wijnvoorraad zeker kwijt kunt. Handig is ook de wasruimte die is gecreëerd in de voormalige toiletruimte.
De keuken zich in de linker achterzijde van het huis en is helemaal vintage van stijl. Een groene keukenunit, zoals dat vroeger was, met een gaskookplaat, afzuigkap, losse koelkast en vaatwasser. Een groot zijraam zorgt voor het lichtinval en vanuit hier heb je een deur naar de vroegere aangebouwde berging, waar zich nu een badkamer bevindt met douchehoek, toilet en wastafel met meubel.
De living met eet- en zitgedeelte bevindt zich aan de rechterkant van de hal. Een mooie grote ruimte met aan de voorkant weer dat geweldige uitzicht en aan de achterkant grenzend aan de tuin, waar vroeger tuindeuren hebben gezeten.

De 3 meter hoge trap op
Een trap met sierlijke leuning brengt je naar boven, nu merk je pas écht hoe hoog de originele plafonds van dit huis zijn. Allereerst de overloop met deur naar het terras boven de overkapping en aanbouw. Vanuit hier heb je toegang tot de 4 kamers. De 3 slaapkamers zijn allen voorzien van dakramen en/of een dakkapel. De kamer met de tuitgevel is toch wel het bijzonderst, want het raam aan de voorkant geeft je weer dat prachtige uitzicht, zeker weten dat dit fijn wakker worden is!
De vierde kamer is nu in gebruik als bergruimte en hier is de c.v.-ketel opengesteld. Op de overloop bevindt zich een luik naar de zolderruimte, waar je nog meer bergruimte hebt.

Buiten
Via de deur in de hal komen in de achtertuin gesitueerd op het oosten met allereerst een overdekt terras welke is gelegen aan de brede tuin met beplanting. Praktisch is hier vooral het houten tuinhuis voor het tuingereedschap en de fietsen. Vanuit hier heb je 2x een achterom, één langs het huis en de ander naar het achterterrein.

Achterterrein
Het is iets dat je niet snel verwacht in de binnenstad, maar achter de tuin beschik je als extra nog over een volledig bestraat achterterrein van zo’n 120 m2 met 2 garages. Een bonus qua buitenruimte, dus maak je tuin nog groter of creëer hier de ruimte voor al je hobby’s!

Extra’s
• Circa 20 jaar geleden zijn de pannen vernieuwd
• Ramen grotendeels v.v. rolluiken

We nodigen je graag uit om dit uitzicht zelf te ervaren!

More
Less

Facts

Bouwjaar

1932

Inhoud

464 m3

Perceel

466 m2

Tuin

150 m2
oost

Woonoppervlak

138 m2

Location

Aan het Singelpark #Oldenzaal

Middelbare school

TCC Potskampstraat is hier om de hoek

Food & drinks

Schijnt de zon? Dan de Groote Markt op!

Basisschool

De Drie-eenheid op loopafstand

Supermarkt

Voordeel centrum wonen: alles dichtbij

OV

Bushalte is hier pal om de hoek

Mediadesk

Timeline

 • 1950

  Uit de oude doos

  Een zwart-wit foto uit de tijd dat de bomen aan het Bisschopplein nog klein waren met het huis in de verte

 • 2000

  Pannen vernieuwd

  Zo’n 20 jaar geleden zijn de pannen van het huis vervangen

 • 2020

  Singelpark

  Van het Singelpark weer een écht park maken: dat is de wens van de gemeente Oldenzaal. Het park zal de komende jaren stuk voor stuk aangepakt worden en dit is hoe het hier moet worden

Energie

Energielabel

D

Isolatie

grotendeels dubbelglas

Warm water

cv ketel
Nefit Ecomline HR combiketel
eigendom

Verwarming

cv ketel