Haverkatehof 5

Enschede

€ 695.000 k.k.

Brochure

Huis & Buurt

Adembenemend mooi is de juiste omschrijving en ongetwijfeld de eerste indruk bij aankomst hier. Imposant en eigentijds met een architectonisch statement in de kapvormen en het accent op de speels hellende dakvlakken, een duidelijk eigen identiteit, wij houden ervan!
Laat het inwerken voor we naar binnengaan en die overweldigende ervaring verder uitbreiden, maar vergeet vooral niet nog even opzij te kijken om daar die nieuwe ‘buurman’, het typische Twentse landschap met essen, beeklopen en kleine bosschages, al te zien, absoluut subliem. Dit is thuiskomen en gelijk uit de dagelijkse hectiek zijn, of nog beter gesteld: het buiten-wonen-gevoel in de stad, dit is precies het kenmerk van deze villawijk Het Brunink, dit is waarmee we je welkom heten aan de Haverkatehof 5!

Onze favorieten zijn de enorme living, veel daglicht, de haard en zo’n heerlijk subtiele sfeer, maar ook de tuin, zon en genieten van lange zomeravonden onder de veranda zijn gewaarborgd. Vol overtuiging kunnen we ook deze bestempelen als adembenemend mooi.

Binnen
Welkom: We zetten de dubbele voordeur wagenwijd open, dit is een entree in stijl, een chique binnenkomer met vide en kroonluchter die het krachtige gevoel, dat we in alle vertrekken gaan treffen, alvast maximaal neerzet.

Koken: Niet meer weg te slaan uit deze leefkeuken, geloof ons, dit zal absoluut van toepassing zijn. Dit is dé plek waar zo’n grote eettafel past om met de hele familie of vrienden te tafelen en die de zomermaanden gewoon uit te breiden is met de veranda door de schuifpui open te zetten. Het vertrek voor ontspanning en waar je de chefkok in je laat shinen. Dit laatste kan niet missen met een enorm fornuis en de beste apparatuur gecombineerd met belangrijke praktische elementen als veel kast- en werk(blad)ruimte.

Wonen: Heel veel daglicht, dat is de living, op elk moment van de dag schijnt de zon wel ergens aangenaam deze ruimte binnen en onze tip voor de wintermaanden: haard aan en met een goed boek op de bank gaan zitten, af en toe op- en rondkijken om je hart op te halen aan die heerlijk subtiele woonsfeer hier.

Werken: Thuiswerken, een nieuwe cultuur die we sinds kort ook niet meer weg kunnen denken binnen elk huishouden. Ook daar gaan we maximaal in beantwoorden. Volledig op maat ingerichte kastenwanden in een groot kantoor annex werkkamer gaan maken dat dit straks op de meest stijlvolle wijze kan.

Slapen en baden: Met 2 slaapkamers hier geen vinkje bij ‘geschikt voor een groot gezin’, dit huis is gemaakt om met z’n tweeën, drieën en/of met logees te genieten. Dat gaat nog beter lukken, zodra we de badkamer showen, modern en comfort anno nu, of wanneer de deur naar de garderobekast van de masterbedroom opengaat, dit is wat we noemen een echte walk-in closet.
Optioneel kan de begane grond worden aangevuld met een slaapkamer op de positie waar nu die grote werkkamer is ingericht. Voeg daar de huidige carport aan toe en zo ontstaat een tweede badkamer (en-suite). Met deze toevoegingen is dan gelijk geregeld dat je eigenlijk nooit meer hoeft te verhuizen en geloof ons, dat is exact de bedoeling als je eenmaal hebt ervaren hoe goed wonen hier voelt.

Bergen: Volop mogelijkheden om spullen te stallen, ook een niet te missen kenmerk van deze woning. Zo hebben we een kelder en maar liefst 2 zolders om heel veel op te slaan.

Buiten
Tuin: We wandelen de tuin in en wensen stiekem even dat het het hele jaar zomer kon zijn, de platanen staan vol in bloei en zorgen voor privacy. De groene omzooming van de wijk Het Brunink en de vogels die fluiten laten het vakantiegevoel leven. Aan dat laatste draagt de veranda nog verder bij, dit is dé plek om de laatste zonnestralen nog van de dag op te vangen.

De extra ‘achtertuin’: Dat zijn natuurlijk landgoed Groot Brunink en de Bruninksbeek. Villawijk Het Brunink ligt in de uitlopers van het stuwwallencomplex ten zuiden van de stadrandzone en heeft dan ook alle kenmerken van het Twentse landschap met de essen, beeklopen en kleine bosschages. Nog breder gezien tellen ook Buurse of het Witteveen mee als achtertuin om verder te fietsen en/of te wandelen.

More
Less

Facts

Bouwjaar

2008

Inhoud

915 m3

Perceel

665 m2

Tuin

232 m2
zuidwest

Woonoppervlak

200 m2

Location

Het Brunink, niet voor niets ‘villawijk’

Middelbare school

Het Bonhoeffer College slechts 1,5 km!

Food & drinks

Terrassen? De Oude Markt is 15m fietsen

Basisschool

Openbare school? Kies dan De Broekheurne

Supermarkt

‘Hallo Jumbo’ op < 1km!

OV

Naar station (of centrum)? Pak bus 8

Meet the neighbours

Haverkatehof 5

Mediadesk

Timeline

 • 2004

  Start ontwikkeling Het Brunink

  Het beeldkwaliteitsplan schrijft: ‘Doel: hoogwaardig woonmilieu voor de meer kapitaalkrachtige inwoners’

 • 2006

  Deelgebied Cottontown Cottages ging in verkoop

  De inspiratie voor dit woonveld van de nieuwe wijk: de Engelse Countryside

 • 2007

  Kavel 80 is het geworden!

  Onderdeel van Woonveld 6a: Wonen aan de Es

 • 2007

  September om exact te zijn

  Yes, de vergunning is verleend, de bouw kan starten!

 • 2008

  Verhuizen

  Aan de sfeereisen van de gemeente: bruin/rode kleurstelling en luie kap is volledig tegemoet gekomen

 • 2020

  Tijd om de timeline zelf verder aan te vullen…

  …en zelf nieuwe herinneringen hier te maken!

Energie

Energielabel

A

Isolatie

dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geisoleerd

Warm water

cv ketel
Remeha Aquanta
eigendom

Verwarming

cv ketel, vloerverwarming geheel, gashaard